Perşembe günü IBM'in Yazılım Zirvesi'ne gittim. Gayet güzel bir ortamda IBM'den arkadaşlarımızla hoş sohbetler yapma fırsatı bulduk.
Özellikle Oracle'ın BEA'ya yaptığı teklif ve bu teklifin kabulu durumunda oluşacak fırsatlar ve eğer teklif kabul edilirse ve Oracle bu satın almayı gerçekleştirirse oluşacak rekabet ortamından bahsettik. Tabi IBM'in bu konuya bakışı üzerine de konuşma fırsatımız oldu.
Daha çok ürün tanıtımı şeklinde geçen zirvede, Erkan'ın AppScan, Deniz'in Websphere Ailesi, Arden'in Webshere XD ve Nail'in BuildForge sunumlarına katılma şansım oldu. Özel ilgim olduğu için olsa gerek bunlardan özellikle BuildForge sunumuna katılmak için uğraştım. BuildForge ürününü içeren Rational ailesi ile ilgili şahsi düşüncem piyasada yazılım geliştirme yaşam döngüsünü ürün ailesi olarak çözmeye çalışan önemli bir ürün olduğu yönünde. Fakat bu tür bir çözüm eğer herhangi bir sisteminiz yok, bu işe yeni başlıyorsanız uygulanması büyük fayda getirecek bir çözüm. Hmm, bir de ITIL standardlarına uygunluğu var. Bunun dışında eğer zaten bu tür bir sistem kullanıyorsanız, kullandığınız ürünü değiştirmenin avantajlarını/dezavantajlarını iyice ortaya koymanız gerekiyor. Şahsi görüşüm, Hudson'ın geliştirilme hızını da işin içine koyarsam BuildForge'un Hudson'dan daha üstün olmadığı yönünde. En azından bizim yürüttüğümüz sürüm sistemi ve ortamları için...
Thursday, October 18, 2007
Yazılım Zirvesi
Labels:
buildforge,
hudson,
ibm,
oracle,
yazılım zirvesi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Selamlar Oğzu Abi;
Her yıl gitmeye niyetlenip de bir türlü gidemeğim bu etkinliğe katıldığın için seni tebrik ediyorum.
IBM,ORACLE veya Microsoft gibi firmalardan ürün alma noktasında bence en büyük etki ihtiyaçlar ve uygulanabilirlik olamalıdır.(Böyle oluyor mu orası tartışılır?)
Var olan bir sistemi değiştirmek ciddi bir maliyet. (Kullanıcı alışanlıkları+know how+configurasyon+bakım vs. vs.) ama eğer ihtiyaçları giderecekse yada var olan sistemle bunu beceremiyorsak DEĞİŞİM ŞART.
IBM ürünlerinde de en büyük avantaj entegrasyon ve uyum içinde çalışma. (Çalıştırabilene tabii :) )
Entegrasyon ve kullanılan yazılımlar arası uyumluluk tam olursa hayat çok daha kolay olacaktır. Misal :
xxxx sürümünde çözülecektir diye resolve ettiğiniz bir issue jira da bekletilip anca o sürüm çıktıktan sonra resolved olarak karşı tarafa gösterilse nasıl olur yada sürüm çıkmazsa o sürüme bağlı resolved issuelar unresolved olsa. Malum CI sürecinde bazı bazı sorunlardan ötürü sürümler çıkamayabiliyor. Sonra da "aaa hani bu çözülecekti hala çözülmemiş diye aynı issueler dağ gibi birikmese" Böylece ne test ekipleri üzülse ne development ekiplerii...
Çok mu hayal kurdum acaba???
Selam İbrahim,
Yorumun neredeyse benim yazımı tamamlayan bir yorum olmuş. Bulunduğumuz pozisyon itibariyle, bazı noktalarda inandırıcı olmamız gerekiyor. Yani kullanılan veya yeni alınacak bir sistemin avantaj ve dezavantajlarını iyi belirlememiz gerekiyor. Ve eğer kullanım aşamasında ellerimizi batırdı isek, bu avantaj ve dezavantajları daha gerçekçi ifade edebiliyoruz.
Bunun yanında Sürüm ve Yazılım Geliştirme Hayat Döngüsü içerisinde zaman zaman bazı noktalarda tıkanıklık yaşanacaktır, ama senin de belirttiğin gibi bunları çözmeyi tahhüt eden ürünlerin yeni ve tecrübe edilmemiş sorunlar yaratması ihtimali de bir gerçek...
Kolay Gelsin,
Post a Comment