Monday, October 01, 2007

BEA-090402 ve boot.properties dosyası

Weblogic Admin Server'ın Admin şifresini değiştirdikten sonra bu hata ile ikinci kere karşılaşıyoruz. İlk seferinde kolayca çözmüştük ama bu sefer bizi bir hayli zorladı.

Hata mesajı gayet açık, diyor ki

Authentication denied: Boot identity not valid; The user name and/or password from the boot identity file (boot.propePublish Postrties) is not valid. The boot identity may have been changed since the boot identity file was created. Please edit and update the boot identity file with the proper values of username and password. The first time the updated boot identity file is used to start the server, these new values are encrypted.


Bu hatayı aldığınızda

1 - boot.properties dosyasını açıp password alanına şifreyi açık açık yazın. Sunucuyu restart ettiğinizde bu dosya şifrelenecek ve sunucu çalışmaya başlayacaktır. boot.properties dosyası eğer açılış scriptlerinde "-Dweblogic.system.BootIdentityFile" parametresi ile belirtilmemiş ise, altında olacaktır.


2 - Sorunu yukarıdaki şekilde çözemezseniz, o zaman sunucunun embedded LDAP'ı ile ilgili bir sorun oluşmuş olabilir (Büyük ihtimalle de cacheleme ile ilgili). Yapmanız gereken, / klasörü altındaki ldap klasörünün ismini değiştirmek, sunucu yeniden açıldığı zaman bu klasörü oluşturacaktır. Ve sorununuz çözülecektir (Yani en azından biz sorunu bu şekilde çözdük).

Umarım yardımcı olur.

0 comments: