Friday, July 13, 2007

Ant Utility (Ant yardımcısı)

Ant scriptleri, neredeyse tüm sürüm sistemlerinin temelini oluşturuyor. Her tür J2EE projesi ant scriptleri yardımı ile sahne alıyorlar. Buna rağmen ant ile ilgili hergün yeni birşeyler öğrenme fırsatımız oluyor. Ant Utility de bu yeni örneklerden birisi (en azından benim için). Bize ne faydası var? Eğer uzun ant scriptleriniz varsa ve bunların çalışma süreleri ile ilgili sıkıntıların varsa; aşağıdaki yolu izleyerek Ant Utility'yi devreye alıp, her target'ın içerisindeki her task'ın ne kadar sürede bittiğini görebilir, ve gerekirse bunlar üzerinde çalışabilirsiniz.

Yapmanız gerekenler çok basit,
1 - Ant Utility web sayfasına girip antutility.jar'ı indirin,
2 - Bu jar'ı ant lib'in altına atın
3 - ant komutunun hemen yanına "-listener net.java.antutility.BuildMetricsListener" ifadesini ekleyin

Sonuçta ekrana aldığınız çıktının sonunda BUILD METRICS diye yeni bir kısım göreceksiniz, burada tasklar ve target'lar çalışma sürelerine göre sıraya sokulmuş bir halde yer alacak. Ee bundan sonrası çok basit tabi, text virgüllerle ayrılmış. Açıp excel'i içerisine import edeceğiz.

Bu arada Ant Utility open source dolayısıyla download edip, çıkaracağı output'un formatı ve hatta değerlerini bile değiştirebilirsiniz. Topu topu dört tane java dosyası var.

0 comments: